Skip to main content

Nyheter

Demonstration mot marknadshyra lördagen den 18 september

Affisch nej till marknadshyra 18 sept 2021
Sergels torg klockan 14.00.

”Fri hyressättning i nyproduktion stoppades – hotet om marknadshyra är kvar” är huvudparollen för lördagens demonstration.

Så här beskriver arrangörerna nuläget: - Efter en vår av protester mot marknadshyra i nyproduktion tvingades regeringen avgå och förslaget skrotades. Detta visar att när vi tillsammans underifrån sluter upp mot orättvisor kan vi vinna! Många har inspirerats och nu går vi vidare. Valkampanjen startar nu!

Stoppa marknadshyra

Hoten finns kvar. Partier som C och M är tydliga med att de vill ha total marknadshyra och kan komma med ännu värre lagförslag efter nästa val. Eller ta upp förslagen i Hyreskommissionens utredning om lägesfaktorns genomslag på hyrorna. Det är en farlig variant av marknadshyra som innebär oförutsedda och dramatiska hyreshöjningar.

Dags för rättvisa

Problemen är många: De årliga hyreshöjningarna. Hyreschocker vid renoveringar och vid lägenhetsbyte. Utförsäljningar och ombildningar. Bostadsbrist, trångboddhet och hemlöshet. Orimligt höga hyror i nybyggda lägenheter. Skattediskriminering jämfört med ägt boende, och mycket mer.

Social bostadspolitik – Tryggt & hållbart samhälle

Även vården, omsorgen och skolan lider av marknadsfiaskon och nedskärningar. Samhället borde istället ge alla lika möjligheter. I en nya, social, bostadspolitik är bostad åt alla en självklarhet.

  • Stopp för bostadsspekulation och ständiga hyreshöjningar
  • Bygg bra billiga hyresrätter, utan vinstintresse!
  • Allmännyttan ska åter bli hyresnormerande.
  • Hyresrätter kan byggas hållbart och vara en del av klimatomställningen.

Kampanjen Nej till marknadshyra har stöd av 86 organisationer och ordnade 200 protester i våras.

Hemsida: raddahyresrätterna.se

Facebook: Nej till marknadshyra
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .