Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningens krav på bostadsminister Johan Danielsson

Marie regionens årsmöte 2016
I förra veckan tillträdde Johan Danielsson som bostadsminister, och nu ställer Hyresgästföreningen några krav på honom i den rollen.

Fasa ut investeringsstödet. I beslutet om höstbudgeten avskaffades investeringsstödet för hyresrätter. Fasa ut stödet successivt så att marknaden får en chans att anpassa sig till de nya förutsättningarna.

Inrätta en ny förvärvslag för att stävja oseriösa och kortsiktiga försäljningar av bostadsfastigheter. Låt alla försäljningar prövas av Länsstyrelsen utifrån kriterier om social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Säkerställ att statliga utredningen En socialt hållbar bostadsförsörjning som förra regeringen initierade slutförs och blir till politik. Vi är många som vill stärka kommunernas förmåga att bedriva en social bostadspolitik.

Johan Danielsson bostadsminister
-          På många platser i landet har vi tyvärr sett att alltför många kommuner varit för naiva när de sålt av sina bostadsbestånd. Hyresfastigheter har hamnat i händerna på oseriösa aktörer som är intresserade av snabba pengar snarare än långsiktiga investeringar. En konkret åtgärd från Johan Danielsson för att få bukt med detta skulle vara att inrätta en ny förvärvslag, säger Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder i ett uttalande på hyresgastforeningen.se.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .