Skip to main content

Nyheter

Karin Wanngård dammar av gammal socialdemokratisk bostadspolitisk vision

Karin Wanngård s stockholm
Stockholm behöver byggas samman menar hon.

I en artikel i Svenska Dagbladet (10 mars) lägger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad, ut texten, och kopplar nuets situation med vad den dåvarande socialministern Gustav Möller (S) uttryckte om för hundra år sedan.

”I Stockholm ska alla kunna bo sida vid sida med närhet till arbete, välfärd och natur. Vår bostadspolitik ska minska segregationen, inte cementera den. Stockholm behöver byggas samman för att hålla samman”, skriver hon.

För Gustav Möller var bostadspolitiken central för att kunna förverkliga det som då kallades för folkhemmet.  Grundtanken var att tillhanda goda bostäder för alla. Bostadspolitiken skulle också motverka stigmatisering, utanförskap och segregation.

Den moderna versionen av Möllers tankar och visioner ser i korthet ut som så att de bostäder som byggs ska kunna efterfrågas av alla, skapa ett samhälle där människor kan mötas, och att blanda hyreshus med bostadsrätter och lägenheter med villor.

Läs Karin Wanngårds debattartikel på Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/a/zEdJ6q/karin-wanngard-s-stockholm-behover-byggas-samman).

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .