Nyheter

Ny version av Stockholmshus tas fram

Stadshuset2
Stockholms stad anpassar Stockholmshusmodellen för att kunna bygga fler hyresrätter.

Sedan tidigare har Stockholms stad som mål att starta byggen av 3 500 – 5 000 hyresrätter i projektet med Stockholmshus till 2022. Nu gör man om konceptet så att det passar in bättre i 60- och 70-talsområden i syfte att kunna bygga fler hyresrätter.

Stockholmshusen är billigare och de går också snabbare att bygga. Detta ger i slutänden billigare i hyror i jämförelse med annan nyproduktion av hyresrätter. I det nya konceptet kommer man också att bygga högre med upp till sju våningar.

Stockholms stad har gett alla sina allmännyttiga bostadsbolag i uppdrag att bygga Stockholmshus med målet upp till 5 000 byggstarter till år 2022 - Svenska Bostäder. Familjebostäder och Stockholmshem.

Daniel Wedin m
-        Jag hoppas att den nya gestaltningen som nu tagits fram ska underlätta och göra det enklare att få fram fler sådana här lägenheter. Vi kommer kunna bygga Stockholmshus på fler ställen. När husen passar in i fler områden blir det lättare att hitta lämpliga platser, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) i ett uttalande till lokaltidningen Mitt i.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier