Thomas Axelssons krönika oktober 2021

När coronapandemin börjar ebba ut, då växer verksamheten.

Inget ont som inte har något gott med sig, brukar man säga. Men i det här fallet så är det något gott som har mer gott med sig. Alltså – på grund av att coronapandemin klingar av i rask takt, kan verksamheten i vår förening växa snabbt. Och det gör den.

Efterfrågan på aktiviteter hos våra medlemmar och andra hyresgäster har ökat starkt under den senaste månaden. De ackumulerade behovet av att träffas och göra saker syns tydligt. Nu gäller det för oss som organisation att på bästa sätt förvalta detta.

Strax innan denna krönika började skrivas så skickade vi ut en inbjudan till en LH- och verksamhetskonferens som hålls den 29-31 oktober. Och det kändes riktigt skönt!

Veckan innan hade vi konstitueringsmöten med Förhandlingsdelegationen och Förhandlingsrådet. Till dessa kom det betydligt fler än annars och var dessutom mer pratglada än vanligt.

Under den senaste månaden har det ringt många hyresgäster och undrat om man kan hyra de fritidslokaler som Hyresgästföreningen har hand om.

Listan kan göras längre, men detta räcker för att konstatera att vi nu är på gång mot ny verksamhet och mot framtiden. Kul!

Just framtiden knackar på rätt rejält i detta nu. Vi håller på med verksamhetsplanering för 2022-2023 tillsammans med regionen och de andra föreningarna i Stockholm. Till detta kommer att förbundsstämman startar i Stockholm den 1 oktober, och där ska en rad framtidsbeslut tas. Parallellt med allt det där så drivs ju framtidssatsningen ”51/22” (51 procents organisationsgrad och 22 000 förtroendevalda) med sikte på 2027.  

Jag inte hur många gånger jag sagt det under pandemin: bara för att det är en coronapandemi så innebär inte det att framtiden har tagit slut.

Bara att vi måste hantera den lite annorlunda än vad vi skulle ha gjort annars.

Thomas Axelsson
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier