Nyheter

Medborgarna kräver stärkt skydd för hyresgäster

riksdagshuset 20091204HJL 1
Men en hel del av riksdagens ledamöter och partier tänker åt ett annat håll.

Torsdagen den 18 november ska riksdagen besluta om ett förslag som ska stärka hyresgästernas skydd och ställning i olika situationer. Enligt uppgift så kommer flera partier i riksdagen att rösta emot regeringens förslag (proposition) om stärkt skydd för hyresgäster.

Enligt en undersökning genomförd av Novus så finns det en stor majoritet i väljarkåren för dessa tre förslag i regeringens proposition.

Infasning av höga hyresökningar. 82 procent av väljarna tycker det är ett bra förslag att höga hyresökningar efter stora renoveringar fasas in under längre tid. Detta för att ge hyresgäster en rimlig chans att planera och ställa om inför en hyreshöjning. De forna allianspartierna och Sverigedemokraterna kommer rösta mot detta förslag.

Nytt hyreskontrakt vid brand. 81 procent vill se att de hyresgäster vars lägenheter brinner upp eller sprängs får ett nytt hyreskontrakt. Sverigedemokraterna och Liberalerna kommer rösta emot detta förslag.

Ingripa mot oseriösa hyresvärdar. 95 procent tycker det är ett bra förslag att det ska bli lättare för samhället att ingripa mot oseriösa värdar som låter sina fastigheter förfalla. Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer rösta emot detta förslag.

Läs mer om Novus undersökning och regeringens proposition via denna länk:  https://www.hyresgastforeningen.se/engagera-dig/kampanjer/Kampanj/stark-skyddet-for-hyresgaster/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier